Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.03.2016
Язовирите в Община Враца имат потенциал да поемат още вода

Язовирите в Община Враца имат потенциал да поемат още вода

Язовирите в Община Враца са пълни на 80 %. Това установи проверка, извършена през последните дни от експерти на общинска администрация в града. Инспектирани са всички язовири и реки на територията на Общината.

При проверката е констатирано, че няма опасност от скъсване на стената на яз. „Мраморчица“. В момента на 100 % е отворен основният изпускател и водата излиза през преливника. На яз. „Девене“ също е отворен кранът, водата прелива и се поема от яз. „Три кладенци“, чийто изпускателен кран е отворен на 100 % и не прелива. Експертите от Община Враца са категорични, че той може да поеме още вода при продължителни дъждове. Язовирите „Сухия Скът“ и „Косталево“ са празни.

 

 

 

При извършените проверки по селата в Община Враца е установено, че в с. Бели извор от подпочвени води са наводнени дворовете и избените помещения на 9 къщи. Общината е подала сигнал на тел. 112. До 48 часа служителите от  РСПБЗН - Враца ще предприемат действия за изпомпване на водата.

В с. Баница, вследствие на проливните дъждове, е разрушена оградата на църквата в населеното място и са наводнени две къщи. В с. Власатица са пострадали детската градина и две къщи. Кметовете и на двете населени места са започнали изпомпването на водата от наводнените обекти.

#
# # # #