Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.03.2016
Калин Каменов: Община Враца предоставя добро качество на социалните услуги

Калин Каменов: Община Враца предоставя добро качество на социалните услуги

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри форум на тема „Междуинституционално партньорство – гаранция за качество на социалните услуги”. На срещата, която се проведе в Конферентната зала на Общински съвет във Враца, присъстваха Петя Маркова, координатор на Националния алианс за социална сигурност, Маргарита Станева, секретар на Община Роман, Спаска Михайлова, представител на Сдружение „Нов път“, Цветана Иванова, управител на Областен информационен център – Враца, представители на социални институции от региона.

            „Темата, която ще бъде разгледана на днешния форум, е изключително важна. Междуинституционалната работа е ключът към успеха, който често пъти се вижда много трудно в социалния сектор и затова е един и от най-тежките ресори. Смея да твърдя, че ние като Община разполагаме с добро качество на социалните услуги. Междуинституционална работа трябва да се поддържа всеки ден и само с екипна работа можем да подобряваме социалните услуги. Смятам, че с новия екип в Община Враца, в лицето на зам.-кмета Петя Долапчиева и директора на дирекция „Здравеопазване, социални и младежки дейности“ Галя Цветанова, ще имате партньор, който да ви помага във вашата дейност и ежедневна работа. Много ми се иска ние като Община да бъдем за пример и да въвеждаме новите модели на социални практики, познати в много европейски държави, да има скоро Синя стая, в която да се консултират деца, претърпели насилие. Смятам, че това ще стане“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри форума.

Срещата продължи с представяне на социалните услуги в Общините Враца и Роман, както и на проектите, които са реализирани на територията на областта. Общият брой на предоставяните социални услуги от Община Враца  е 14, като 13 от тях са делегирани от държавата дейности, а 1 - от местна дейност и това е Центърът за временно настаняване.  Тези данни изнесе директорът на дирекция „Здравеопазване, социални и младежки дейности“ на Община Враца Галя Цветанова.

„Резултатите от представените презентации показват, че Община Враца е с най-добре развитите социални услуги в региона“, коментира след форума координаторът на Националния алианс за социална отговорност Петя Маркова.

#
# # # #