Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.03.2016
Кметът на Община Враца награди отличилите се в изложбата „Аз рисувам Франция“

Кметът на Община Враца награди отличилите се в изложбата „Аз рисувам Франция“

Кметът на Община Враца Калин Каменов и председателят на Клуб на франкофонията Враца- Емил Пеняшки откриха във фоайето на НЧ „Развитие-1869“ изложба на тема „Аз рисувам Франция“.   Отличилите се участници получиха своите награди от кмета на Община Враца. Проявата е част от Седмицата на франкофонията, която се провежда от 14 до 20 март. 

„Иска ми се повече деца в нашия град да опознаят френската    култура, защото има какво да научим от  нея, както и французите от нас. Нека повече деца от ранна възраст да изучават френски език, да учат в специализирани училища, да завършат висшето си образование във Франция и да се върнат в нашия град, за да повишат стандарта за разбиране на света. Пожелавам Ви успех, а Вие, учители, провокирайте децата да учат чужди езици.“ Това каза при откриването на изложбата кметът на Враца Калин Каменов.

С грамоти и специални албуми, посветени на изобразителното изкуство, бяха наградени девет училища, като за първи път в изложбата участват и млади таланти от  гр. Мизия.

 

За утре, 16.03. 2016 г., в програмата е предвидена кръгла маса на тема „От Алафрангата до Франкофонията“, която ще се проведе в Регионална библиотека „Христо Ботев” във Враца от 17:00 часа.

Седмицата на франкофонията се осъществява с финансовата подкрепа на Община Враца.

#
# # # #