Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.03.2016
Враца е домакин на V-та Национална олимпиада „Знам и мога”

            На 1-2 април във Враца ще се проведе интердисциплинарно състезание за ученици от IV клас. Организира се от Министерството на образованието и науката за пета поредна година.

През 2016 г. домакин на Националната олимпиада „Знам и мога” е Регионалният инспекторат по образование във Враца Враца, тъй като ученичката от IV клас на Начално училище „Иванчо Младенов”-Вяра Александрова спечели I място на Националната олимпиада в Бургас- 2015 г.

В състезанието ще вземат участие ученици от 28-те области на страната, излъчени след провеждане на общински и областни кръгове. Област Враца, като домакин ще има привилегията да бъде представена от трима ученици.

           Форматът на Олимпиадата е чрез състезание учениците да покажат на практика своите знания в нови и различни от познатите им досега ситуации. Ще бъдат включени теми от всички изучавани предмети, както и екология, здравно образование, защита от бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движение и др.

          При провеждане на състезанието се спазва определена символика-има емблема, знаме, песен (химн) и две кукли – Знам и Мога.

Припомняме, че I-та Национална олимпиада през 2012 г. също се проведе във Враца. Четири години по-късно градът ни отново посреща  ученици от цяла България.