Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.04.2016
С приказката за неволята кметът на Община Враца Калин Каменов откри Маратона на четенето

С приказката за неволята кметът на Община Враца Калин Каменов откри Маратона на четенето

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри 11-ия Маратон на четенето в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца. Той прочете на малчуганите от детски градини в града българската народна приказка „Неволята“. „Неволята всъщност са усилията, които ние самите полагаме, за да станем по-добри.“, обобщи поуката от приказката Калин Каменов. На откриването присъства още и зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева.

Маратонът на четенето е посветен на 2-ри април - Международния ден на книгата и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. В рамките на тези дни всички любители на хубавата книга са поканени в библиотеката да се насладят на удоволствието от четенето.

 Директорът на Регионалната библиотека във Враца Силвия Врачовска приветства присъстващите на откриването и пожела родителите и учителите да възпитават у децата любов към четенето, защото един път докоснали се до магията на книгата, любовта към нея остава за цял живот. Гост в първия ден от Маратона на четенето във Враца бе детската писателка Диана Петрова, автор на книгата „Мъдри приказки за деца и родители“. Тя предизвика децата да сътворят приказка чрез игра.

  

  

Следващата проява от програмата на Маратона на четенето е на 6 април, когато в Детски отдел на библиотеката ще гостуват децата от ЦДГ „Дъга“, а темата е „Приказки без край“.