Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.04.2016
Меглена Кунева: Образователната система в Община Враца е на много високо ниво

Меглена Кунева: Образователната система в Община Враца е на много високо ниво

Вицепремиерът и  министър на образованието и науката Меглена Кунева посети Враца. Поводът за визитата бе среща с учители и директори на учебни заведения от областите Враца, Видин и Монтана във връзка с новия Закон за предучилищното и училищното образование и учебната програма. Срещата се проведе в аулата на СОУ „Христо Ботев“ в града.

По-късно Меглена Кунева бе посрещната в сградата на Община Враца от зам.-кмета Петя Долапчиева. От името на ръководството на общинска администрация Долапчиева подари на министъра на образованието герба на Враца и бутилка вино и поднесе специални поздрави от кмета на Общината Калин Каменов.

 

На пресконференция във Враца пред журналисти Меглена Кунева разясни спецификата в новия Закон на образованието и учебната програма за I-V клас и изрази категоричната позиция на образователното министерство за подкрепа на въвеждането на дуалното обучение в професионалните гимназии.

„Впечатлена съм от образователната система и учебната база в Община Враца, които са на много високо ниво.“, каза в края на срещата министърът на образованието и науката Меглена Кунева.