начало » Новини
12.04.2016
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева присъства на форум за детската агресия

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева присъства на форум за детската агресия

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева взе участие във форум „Детската престъпност и агресия", която се проведе в залата на „Дом на науката и техниката“ в града. Организатори на дискусията бяха Община Враца, Областна администрация-Враца и „Дом на науката и техниката“ във Враца. На срещата присъстваха народните представители инж. Петя Аврамова, Красен Кръстев, Красимир Богданов, Явор Хайтов и Георги Божинов, както и представители на Окръжна прокуратура, Районен съд, полиция, неправителствения сектор и младежи.

Целта на дискусията бе да подпомогне изготвянето Областна стратегия за превенция на агресията, която е пилотна програма на Община Враца.

Среща бе открита от председателя на „Дом на науката и техниката“ Евелина Васкова. Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева приветства присъстващите и поднесе искрените поздрави на кмета на Общината Калин Каменов към участниците.

 

„Участието на толкова представители на значими институции в днешната дискусия е сигнал за високата отговорност и взаимодействие между тях. Ние трябва в най-ранна възраст да отработим толерантността като поведение между младите хора, за да можем да живеем в по-спокоен и законово регламентиран свят, в който детската престъпност и агресия няма да са толкова сериозни, колкото днес. Надявам се, че обединяването на усилията на всички институции, които са представени на дискусията, ще помогнат да се изгради една още по-добра стратегия за справяне с проблемите в ранна детска възраст.  Пожелавам успех на днешния форум.“, каза в своето приветствие зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева.