начало » Новини
25.04.2016
Калин Каменов към младите шофьори: Никога не шофирайте след употреба на алкохол

Калин Каменов към младите шофьори: Никога не шофирайте след употреба на алкохол

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри кампанията „„Шофиране=Отговорност. Не шофирай пил!“, която се проведе в града. Инициативата се организира от Българската асоциация на пострадали при катастрофи/БАПК/, която участва активно в обсъждането и решаването на проблемите, касаещи безопасността на движението.  За по-доброто представяне на програмата е създаден игрален късометражен филм /от създателите на „Под прикритие“ и „Революция Z“/ с участието на популярни български артисти и  комикс, развенчаващ митовете за бързото изтрезняване. Лице на кампанията е Александър Сано, който присъства на дискусията във Враца.

На срещата, която се проведе в кино „Метропол“, присъстваха ученици от XI и XII клас, които са млади шофьори или такива, на които им предстои да вземат скоро свидетелство за правоуправление на МПС. Целта на кампанията е да се ограничи шофирането в нетрезво състояние и шофирането с висока скорост, като превенцията е да се започне от начинаещите шофьори.

            „Когато сте зад волана и в момента, в който спрете да се страхувате, трябва да започнете да се притеснявате. Когато се чувствате безстрашни на пътя, тогава е най-опасно. Толкова е малка границата между хубавото и лошото, че понякога без да искаме я прекрачваме и става непоправимото. Никога не шофирайте, ако сте употребили алкохол и винаги съобразявайте с каква скорост шофирате, защото в утрешния ден може да съсипете и вашия живот и живота на хората около Вас.“ С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов се обърна към младите шофьори. На срещата присъства и председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов.

След прожекцията на късометражния филм се проведе и разговор-дискусия с актьора Александър Сано.