начало » Новини
29.04.2016
Кметът на Община Враца прие гостите на Международния фестивал „Врачанска пролет“

Кметът на Община Враца прие гостите на Международния фестивал „Врачанска пролет“

Кметът на Община Враца Калин Каменов прие ръководителите и представителни групи на чуждестранните танцови състави, участници в 11-то издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“. На срещата присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Маринела Петрова и експерти от общинска администрация.

„Имам възможността да Ви благодаря, че сте част от възраждането на фолклорните традиции в нашия град. С Вашия колорит и красота, с настроението, което носите във Враца, Вие помагате това да се случи. Враца е впечатлена от Вас и се радва, че сте наши гости.“ С тези думи кметът на Общината Калин Каменов приветства гостите и представи важните културно-исторически и природни забележителности на града. Той покани участници от фестивала на важния футболен двубой между Ботеви /Вр/  и Етър /В. Търново/  и подари на всички билети за мача. 

  

Представителите на 5-те държави, участници в Международния фестивал „Врачанска пролет“ - Индонезия, Италия,  Литва, Полша и Словения, представиха своя град, фолклор, благодариха на Община Враца за отличната организация на културната изява и му поднесоха подаръци.

От своя страна кметът на Община Враца Калин Каменов подари на гостите фиалата с изобразените на нея Авге и Херакъл и фиалата с грифони, сувенири, които са реплики от Рогозенското съкровище.