начало » Новини
26.02.2009
Председателят на Българо-каталунска търговска камара (BGCAT) и изпълнителен директор на испанския холдинг MTMGRUP Мануел Риера се срещна с кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев

Председателят на Българо-каталунска търговска камара (BGCAT) и изпълнителен директор на испанския холдинг MTMGRUP Мануел Риера се срещна с кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев

   Испанският холдинг в лицето на Мануел Риера обеща да стартира реализирането на инвестиционни проекти и проекти по европейските фондове във Враца. Една от идеите, обсъдена по време на среща е Враца да се превърне в университетски център за Северозападна България. Двете страни договориха да се инициира среща с испански университети и бизнес училища, които да разкрият филиали на територията на Враца. Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов беше поканен да посети Испания в края на месец март и да се срещне с представителите на една от най-големите  компании в страната-„Мордрагон”, която има бизнес  интереси към Враца.
   На място ще бъде обсъдено и допълнително бизнес-сътрудничество и привличане на инвестиции. Една от конкретните идеи е откриване на бизнес- училище, в което да се обучават бъдещите бизнесмени на България. Мануел Риера напомни, че са водени преговори и с компания за производство на високо-технологични играчки, която в момента има завод в Китай, да премести бизнеса си във Враца. България, в частност Враца, е много благоприятна за бизнес, тъй като работната ръка тук е евтина, а предстоят много промени - инфраструктура, нови болници, училища, пречиствателни станции, подчерта г-н Риера.  Община Враца в лицето на инж. Тотю Младенов предложи на Мануел Риера да запознае представителите на испанските институции, които искат да инвестират във Враца и с проектите, които се разработват за сградите на 10-те закрити училища на територията на община Враца Те могат да бъдат ремонтирани и обособени в Социални домове за различни услуги или Домове за стари хора. Мануел Риера се ангажира да проучи тази възможност . Инвеститори от Испания са проявили интерес за изграждане на подземни и надземни паркинги в градове от големината на Враца. „С инж. Тотю Младенов ще работим съвместно за изграждането на Враца като съвременен икономически, културен и туристически център”, заяви по време на срещата Мануел Риера.

   Той е адвокат, член на три професионални адвокатски колегии и на професионалната колегия на специалистите по реклама, експерт по публична администрация и специалист по маркетинг, имидж и комуникация. Бил е съветник на министри в правителството на Каталуня и на множество кметове, член на управителните съвети на публични и частни дружества, както и съветник в предизборни кампании.


   В България Риера работи в областта на консултанската дейност, като извършва стратегическо консултиране на общини в областта на дългосрочното планиране, изготвяне на проекти за финансиране от европейските фондове, осъществява контакти между български и испански общини с цел сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.