начало » Новини
11.05.2016
С лекоатлетическа щафета и спортни игри Община Враца ще отбележи Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството

На 14 май Община Враца организира лекоатлетическа щафета и спортни игри, посветени на Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството. Партньори на събитието са СУ „Св. Климент Охридски”, Регионален инспекторат по образованието и Българска асоциация „Спорт за всички“. Инициативата ще се проведе под патронажа на кмета на Община Враца Калин Каменов.

Очаква се в състезанието да вземат участие ученици от всички училища от Общината, които ще бъдат разделени в три възрастови групи – III-IV клас, V-VIII клас и IX-XII клас.

Тази година участниците в щафетата ще тръгват от две места. Стартът за I група  /III – IV клас/ ще бъде даден от светофарите на пл. „Руски” - кръстовището между бул. “Христо Ботев” и бул. „Мито Орозов”. Трасето ще преминава от бул. „Христо Ботев“, Съдебна палата, читалище “Развитие”, а финалът е пред Община Враца. Участниците от втората  и третата група  /V - VІІІ клас и ІХ - ХIІ  клас/ ще стартират от ул. „Петропавловска“ и щафетата ще продължи по ул. „Тутракан“ , ул. „Поп Сава Катрафилов“ , бул. „Христо Ботев”  и отново финалът ще е пред сградата на Община Враца.

         От  I до III място за всяка възрастова група са предвидени медали, купи  и материални награди.

         След щафетата пред сградата на Общината ще се проведат свободни спортни занимания /скачане на въже, стрелба в баскетболен кош от близко и далечно разстояние и други/. Поощрения ще има и за всички, които ще се включат в спортните игри.