начало » Новини
12.05.2016
Калин Каменов: Ботевската работилница трябва да се превърне в традиция, за да показва талантливите деца на Враца

Калин Каменов: Ботевската работилница трябва да се превърне в традиция, за да показва талантливите деца на Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителите от първото издание на Ботевска работилница- 2016. Мероприятието е част от съпътстващата програма на Ботеви дни и се организира от Община Враца, Ботевски организационен комитет и СОУ „Христо Ботев“. Ботевска работилница - 2016 г. е конкурс с няколко направления и дейности, които дават възможност за изява на децата в областта на изобразителното изкуство, провокира техния интерес към поета – революционер Христо Ботев и неговата чета.

 

  

                

                В културната проява, която бе открита на 10 май, участваха ученици от 6 училища от Област Враца, като младите таланти бяха разделени в  три възрастови групи в категориите „Графика“ и „Живопис“. 46 творби бяха изложени в Младежкия дом във Враца, където се състоя официалното закриване на първото издание на Ботевска работилница - 2016.  

„Виждайки Вашите произведения, на които са изобразени паметникът на Христо Ботев, къщата на баба Илийца, корабът „Радецки“, няма как човек да не се гордее с Вашия талант и с прекрасните забележителности и местности, които имаме и са свързани с историята. Хубаво е тези картини да обиколят всички  училища във Враца, за да ги видят вашите съученици, а след време колекцията може да остане и в Общината. Много ще се радвам Ботевската работилница да се превърне в традиция, да се провежда всяка година и в нея да участват още повече деца“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави участниците в творческата работилница и награди победителите.

 

   

 

                   Ръководител на Ботевската работилница бе учителят и  художник Явор Венчев.