начало » Новини
12.05.2016
Калин Каменов участва в конференция за бизнес и предприемачество във Враца

Калин Каменов участва в конференция за бизнес и предприемачество във Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов присъства на конференция, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/. Темата на събитието бе „Как да правим бизнес - предприемачество и Start up". Целта на срещата бе  да се подобри комуникацията между държавата и бизнеса и да се представят активни мерки за насърчаване на предприемачеството.

„Печелившият човек днес е този, който има повече информация, но не за това какво пише в социалните мрежи, а за това как се пишат успешни  проекти, как могат да бъдат конкурентоспособни и да се обградят с екип от хора, с които да успяват. Трудно се пишат проекти и се стартира бизнес, но е много по-лесно от това да бездействаш, много по-лесно е от това да си пробвал, дори и да си сгрешил“. С тези думи кметът на Община Враца приветства присъстващите на срещата, в която участие взеха представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, студенти и завършващи обучението си ученици от Област Враца.

           На конференцията присъства още и зам.-директорът на  ИАНМСП Валентин Димов. Лектори на събитието бяха политологът Тонко Влахов, програмистите Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов и иноваторът и мениджър на технологични продукти Магдалена Стефанова.