начало » Новини
16.05.2016
Стотици жители на Община Враца се включиха в пролетното почистване

Стотици жители на Община Враца се включиха в пролетното почистване

Над 600 чувала с отпадъци бяха извозени след проведеното в събота /14.05.16 г./ пролетно почистване, организирано от Община Враца. В инициативата, която започна в 9.30 ч., се включиха над 140 служители от общинска администрация, работещи в общинските предприятия, учебни заведения, граждани, както и жители на населени места от Общината.

Общинските служители бяха разделени на 4 пункта. Кметът на Община Враца Калин Каменов също се включи в кампанията в района на Стадион „Христо Ботев“. Към почистването се присъединиха футболистите на „Ботев“ /Вр/, ветераните от Туристическо дружество „Веслец“, както и над 30 служители от администрацията. На този пункт бяха събрани над 70 чувала с боклук.

Останалите места, които бяха почистени от работещите в Общината, са в обхвата на бившия Химически техникум, пътят към местността „Леденика“ и района на Червения площад.

 

 

 

 

Над 400 деца, учители и помощен персонал от Начално училище „Иван Вазов“ в града също се включиха в организираното от Община Враца почистване. Над 100 чувала бяха събрани от участниците. Дворът на училището бе почистен, а тревните площи-окосени. Деца и учители оформиха и прилежащите терени около учебното заведение, засадиха цветя и поставиха по дърветата къщички за птици.

 

 

 

 

В почистването се включиха още служителите от Регионална библиотека „Христо Ботев“, Регионален исторически музей, общинските предприятия, фирми и жители на населени места от Община Враца.