начало » Новини
19.05.2016
С 3D мапинг „Възстановка на Ботевия подвиг“ Община Враца открива Ботеви дни 2016

Тази година в програмата на Община Враца, свързана с честванията на Ботеви дни, има няколко нови събития. Това съобщи днес на пресконференция кметът на Община Враца Калин Каменов. Една от изявите се прави за първи път и ще бъде в деня на откриването - 27 май. След като в 10 ч. се извърши церемонията по изпращане на участниците в 70-ия Национален туристически поход „Козлодуй - Околчица“, ще се даде старт на традиционните прояви. Кулминацията, на първия ден, на Ботеви дни ще бъде вечерта, след концерта на група „Сигнал“.  От 21 ч. ще започне светлинно шоу 3D мапинг „Възстановка на Ботевия подвиг“, което ще озари една от сградите в центъра на града. „Подобна възстановка не е правена досега в България и смятам, че ще бъде интересна за жителите и гостите на Враца“, каза още Калин Каменов. Краят на вечерта ще бъде ознаменуван с пищна заря.

Нова проява в програмата на Ботеви дни 2016 е провеждането на шествие и концерт на детски и юношески мажоретни състави. Дефилето от музика и танци ще започне в 16.30 ч. на 31 май и ще премине от пл. „Македония“ до пл. „Христо Ботев“.

Нов акцент тази година в Ботеви дни е и откриването, от Община Враца, на специален сайт. Той функционира от няколко дни и на него се публикува актуална информация, свързана със събитията по повод честванията.