Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.05.2016
Над 800 деца се включиха в спортен празник на Община Враца

Над 800 деца се включиха в спортен празник на Община Враца

За единадесета поредна година, на стадион „Христо Ботев“ се проведе празникът „Децата на Враца спортуват“, организиран от Община Враца. В проявата взеха участие над 800 деца от 16 детски заведения.

Празникът започна с дефиле на участниците, които бяха съпровождани от футболисти на детско-юношеската школа на „Ботев“ /Вр/ и с българския химн.

„Мили деца, скъпи учители и родители, искам да Ви поздравя по повод днешния празник „Децата на Враца спортуват“ и да Ви пожелая да бъдете здрави и да играете по-малко електронни игри. Бъдете повече навън- в градинката, пред блока, в двора на училището, спортувайте и се забавлявайте, защото през вашето детство това трябва да правите. Спортът е здраве и колкото повече спортувате, толкова по-здрави ще бъдете.“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри спортния празник.

Сред официалните гости бяха също зам.-кметът Петя Долапчиева  и председателят на постоянната комисия по спорт, туризъм, младежки политики и зам.-председател на общински съвет-Враца Ивайло Христов.

Преди началото на състезанието всички деца участваха в комплекс от спортни упражнения. В празника взеха участие и мажоретни състави от детски градини в града.

Всички детски групи в края на състезанията получиха от Община Враца грамоти и награди.

 

#
# # # #