Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.05.2016
18 изявени ученици от Враца получиха награди от кмета Калин Каменов

18 изявени ученици от Враца получиха награди от кмета Калин Каменов

В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост кметът на Враца Калин Каменов  посрещна в Заседателната зала на Общината ученици, които са били номинирани тази година за наградите на кмета на Враца. През 2015 г. те имат постижения и награди в областта на изкуството, спорта, професионалното и профилирано обучение, природо-математическата и хуманитарната области.

„Искам да Ви кажа, че се гордеем с всички Вас, защото всеки един е постигнал нещо значително в своята област. Вие сте истинското бъдеще на нашия град и Враца има нужда от младите си хора. Трябва да повярвате в себе си, да бъдете упорити и никога да не се отказвате от мечтите си“. С тези думи се обърна към номинираните ученици кметът на Община Враца.

 

            Кметът на Враца Калин Каменов лично връчи на всеки от 18-те ученици грамота и книгата - албум „Тракийските съкровища“.  На награждаването присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева и председателят на постоянната комисия по спорт, туризъм, младежки политики и зам.-председател на Общински съвет - Враца Ивайло Христов.

Общо 23 ученици бяха номинирани тази година за наградата на кмета „Ученик на годината”. Областите, в които се раздава наградата са хуманитарна, природо-математическа, изкуство, спорт и гражданско образование.

Отличените ученици, учители и културни дейци ще бъдат наградени на тържество на 24 май пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий, което ще започне в 10.30 ч.

#
# # # #