Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
25.05.2016
Кметът Калин Каменов „пусна книга на свобода“ в първата къщичка за книги във Враца

Кметът Калин Каменов „пусна книга на свобода“ в първата къщичка за книги във Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов и директорът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска откриха първата къщичка за размяна на книги в града. Инициативата е на културната институция и се реализира със съдействието на Община Враца.

Къщичката за книги се намира в парка зад паметника на Христо Ботев в центъра на града.  „Хубавите неща, които се създават в нашия град трябва да се съхраняват. Всички ние можем да бъдем добър пример за хора, които пазят създаденото и същевременно с това да контролираме онези, които рушат“. С тези думи Калин Каменов откри първата къщичка за книги и призова жителите на града да пазим това, което създаваме, защото то е за всички.

В къщичката за книги всеки гражданин може да прочете, да заеме или да дари книжка. Кметът на Община Враца дари книгата „Приказен свят“ от Ангел Каралийчев, а директорът на библиотеката постави в къщичката за книги романа „Името на розата“ от Умберто Еко.

 

„Навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост стартира нашата инициатива „Пусни книга на свобода“. Всяка седмица тук ще ви срещат нови и все по-популярни заглавия. Ще има книжки както за родителите, така и за децата“, заяви директорът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска и изрази надежда, че подобни къщички за книги ще бъдат открити на още места в града.

Откриването уважиха още зам. областните управители Мирослав Комитски и Ирина Иванова, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, общински съветници и граждани.

#
# # # #