Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.05.2016
Зам.-кметът Петя Долапчиева присъства на откриването на изложбата „Духът на миналото в наши дни”

Зам.-кметът Петя Долапчиева присъства на откриването на изложбата „Духът на миналото в наши дни”

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева присъства на официалното откриване на фотодокументалната изложба „Духът на миналото в наши дни”. Експозицията бе открита на 25 май в Художествената галерия „Иван Фунев” в Регионалния исторически музей в града, а нейн автор е фотографът Боян Пищиков.

„Този, който няма минало, няма настояще и не гради бъдеще. Ние трябва да вземем най-доброто от вчерашния ден, така че да съградим утрешния. В навечерието на 2 юни, врачани даваме визия на много от нашите идеи, онагледяваме всичко, което мечтаем да се случи в нашия град. Тази изложба е потвърждение на връзката между минaло и настояще”, заяви в приветствие зам.-кметът на Община Враца.

От името на кмета на Община Враца Калин Каменов, Петя Долапчиева поздрави автора на изложбата. Официални гости на откриването на експозицията бяха още Маринела Петрова – директор на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности” в Община Враца, Радосвета Крумова  - гл. експерт „Култура” в Община Враца, Георги Ганецовски – вр.и.д. директор на Регионалния исторически музей.

  

Експозицията „Духът на миналото в наши дни” съдържа 20 панорамни снимки на съвременна Враца, в които са вплетени архивни кадри от несъществуващи вече сгради, паметници и събития от XIX до XXI век, както и 30 авторски фотографии, посветени на Ботевите дни. Изложбата е част от съпътстващата програма на честванията тази година.

„Това не е артистичен проект, който цели да покаже красотата на града в един перфектен миг, това е документален проект, който показва ежедневието”, заяви авторът Боян Пищиков.

След края на изложбата Боян Пищиков ще дари снимките на Регионалния исторически музей във Враца.

#
# # # #