Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.05.2016
Наградиха победителите в Общата художествена изложба „Земята на Ботев”

Наградиха победителите в Общата художествена изложба „Земята на Ботев”

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри Обща художествена изложба „Земята на Ботев” и награди победителите в нея.

„За мен е голямо удоволствие да Ви приветствам с откриването на изложбата „Земята на Ботев“. Поздравявам Ви, защото чрез изкуството стотици посетители на музея ще открият образа на Христо Ботев във Вашите творби. Ще открият своя смисъл на неговия облик. Чрез различния поглед и варианти на препредаване на Ботевото дело в максимална степен, даваме шанс на повече посетители на изложбата да се насладят на вашето творчество и да намерят правилния път към истината за това, което е направено за революционера.“, заяви в приветствието си кметът на Враца Калин Каменов.

Наградата за живопис на името на Цено Тодоров получи Росен Найденов от Враца за творбата си „Карст I”. Росен Спасов от Враца стана носител на наградата на Община Враца на името на Пенчо Георгиев за графиката му „Планината”. Награда на Община Враца на името на Андрей Николов за скулптура бе присъдена на Красимир Митов от село Селановци, област Враца. Носител на наградата за приложно изкуство на името на Борис Коцев стана Жанет Левордашка за творбата си „Дървото на живота”. Наградите бяха определени от жури в състав: скулптурите Бойко Митков и Милен Василев, който е председател на Представителството на Съюза на българските художници /СБХ/ - Враца, Стоил Мирчев – живопис, Веселин Дамянов – графика и Емилия Върбанова – художник в СБХ - Враца.

  

В Общата художествена изложба „Земята на Ботев” бяха представени 120 творби от 56 автора в разделите живопис, графика, скулптура и приложни изкуства. Свои произведения са представили творци от София, Монтана, Видин, Плевен, Пловдив, Несебър и Враца.

Общата художествена изложба се провежда от 1976 г.

#
# # # #