Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.05.2016
Зам.-кметът Петя Долапчиева откри Националния рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза

Зам.-кметът Петя Долапчиева откри Националния рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева откри 54-то издание на Националния рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза /любители/.

„Щастлива съм, от името на кмета на Община Враца, да открия Националния рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза. Вчера официално стартираха Ботеви дни 2016 с програма, наситена с много събития. Вчерашният ден беше прекрасен, нямам съмнение, че и днешният ден ще бъде такъв. Радва ме пълната зала и големият брой участници, защото за всички, които носим Ботев в сърцата си, той е върхът, към който се стремим“, с тези думи зам.-кметът Петя Долапчиева приветства участниците и даде начало на  Националния рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза за любители.

54-то издание на конкурса уважи и Маринела Петрова – директор на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности” в Община Враца.

Тази година в рецитала се включват 60 индивидуални изпълнители и 6 групи от Враца, Варна, Мездра, Борован, Хайредин, Вършец, Оряхово, Козлодуй, Видин, Асеновград и Русе.

  

Жури с председател, актьорът и изпълнител на Ботеви произведения, Борислав Борисов и членове: актьорът в Драматично-куклен театър – Враца Емил Пеняшки и режисьорът и драматург Юли Пухалски ще определи най-добрите.

Националният рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза /любители/ е част от инициативите посветени на Ботеви дни 2016. Събитието се организира от Община Враца, съвместно с Младежки дом – Враца.

По повод 140-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, след 25-годишно прекъсване, в Синята зала на Младежки дом се състоя и рецитал на Ботева и възрожденска поезия, изпълнена на есперанто.

#
# # # #