начало » Новини
27.02.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов обяви препоръките си към ръководството на общинското дружество „Битово-комунално стопанство”.

През последната седмица ситуацията беше много тежка, паднаха обилни количества сняг, коментира инж. Тотю Младенов. Но въпреки тежката обстановка не беше обявено бедствено положение, както в редица общини на територия на България. В същото време инж. Тотю Младенов разпореди на управителя на общинското дружество БКС Иван Младенов да завиши контрола в дружеството. Инж. Тотю Младенов разпореди в най-кратък срок от БКС да предложат нова структура, която да отговаря на съвременните изисквания на пазара. Да се завиши контрола над служителите и над автомобилите, които се управляват от тях. В близките един - два месеца да бъде изградена проследяваща система - GPS, за да се знае всеки час от деня къде се намират служителите и дали съвестно изпълняват служебните си задължения. Ще бъде взето решение и за подновяване на техниката, която е остаряла и амортизирана.

Според инж. Тотю Младенов ако в БКС има по-ясен и добър подбор на кадри може да се мисли и за повишение на заплатите. Но преди всичко трябва да се знае, че и за техните места ще има алтернатива. Ще бъде изискано да се предложи схема, по която да бъде почистван снега и да се извозва сметта.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов се извини лично на всички жители на община Враца за причинения дискомфорт и проблеми с пътуването и придвижването през изминалата седмица. Ще се учим от грешките, които допуснахме, каза още той. Предстои ни много работа. Но когато има проблем трябва да се анализира и да се търси изход. Ако не сме част от решението на проблема, то ние сме самия проблем. Затова сме готови да понесем критика, която трябва да е градивна и да ни покаже как трябва да се работи, заяви инж. Тотю Младенов.

Ще има и санкции за фирмата, която поддържа четвъртокласната пътна мрежа, заяви още инж. Тотю Младенов. Няма да бъде платено и на фирмите, сключили договори по села, при които са констатирани драстични нарушения за не почистване на селата. Такива са проблемите в Голямо Пещене,Мраморен, Згориград.

 

Н. Божилова