начало » Новини
06.06.2016
Враца се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

Враца се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

При засилен интерес премина Националната кампания „Да изчистим България заедно” във Враца. Инициативата се проведе в събота /4 юни/, а местата за почистване, определени от Община Враца бяха пет.

Тази година общинска администрация постави свой акцент в кампанията, като призова деца и ученици да събират и предават разделно боклук. В тази връзка пред парк „Дъбника“ в жилищния комплекс в града, бе паркиран сметоизвозващ автомобил на БКС – Враца, който предизвика удивление в десетки деца, като някой от тях бяха дошли в парка, заедно с родителите си от други части на града. Те успяха да се качат и обстойно да разгледат най-новата специализирана машина на комуналното дружество.

 

На всички участници в кампанията представителите на Община Враца раздадоха чували и ръкавици, награди и лакомства. В почистването в парк „Дъбника” се включи и зам.-кметът Мария Попова, която връчи специална награда събралите най-много боклук – тениска с логото на Националната кампания „Да изчистим България заедно“. В инициативата се включиха и служители на общинска администрация - Враца, управителят на БКС Момчил Младенов и работещи в комуналното дружество.

 

Тази година доброволци направиха уборка на леки отпадъци в боровата гора, преди базата на Областно пътно управление и гората към ТЕЦ „Младост“. В останалите три зони: бивша база на ХЕИ, намираща се на ул. "Георги Апостолов" № 2, промишлените зони в града  и боровата гора над ул. "Доспат" в ж.к. „Младост”, в почистването се включи и специализирана техника. Стотици бяха врачаните, които почистиха междублоковите си пространства.

Извозването на събрания боклук осъществиха БКС – Враца и „Екопак България“ АД.