начало » Новини
13.06.2016
Калин Каменов откри четвъртото издание на Детски панаир

Калин Каменов откри четвъртото издание на Детски панаир

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри поредното издание на Детски панаир. Събитието се организира от Община Враца, съвместно с фондация „Изиарт”.

„Радвам се да Ви приветствам на тазгодишния Детски панаир. Надявам се традицията за провеждането на тази инициатива да продължи през годините, а днес децата на Враца да се забавляват в ателиетата”, заяви кметът на Общината Калин Каменов. Той изказа благодарност към председателя на фондация „Изиарт” Станка Желева, която подчерта, че Враца е един град, в който винаги идва с удоволствие.

За първа година в Детския панаир се включиха деца  треньори от врачанския футболен клуб „Ботев”. Много от посетителите се присъединиха към демонстративната тренировка на малките Ботевци и получиха насоки за това как могат да се включат в лятното училище на отбора.

Детският панаир събра над 40 културно-образователни инициативи, сред които и корпус за бързо гърмене и ателие със символите на Враца. По традиция в програмата се включиха и служители на Районната служба „Пожарна и аварийна безопасност“, които докараха един от най-новите специализирани автомобили на пл. „Христо Ботев” и бе сред атракциите на събитието.

 

Работилниците, част от Детския панаир се провеждат през целия ден на пл. „Христо Ботев”, както и в сградите на Регионалния исторически музеи и Етнографския музей в града.