начало » Новини
13.06.2016
Враца домакин на инициативата „Чети с мен“

Враца домакин на инициативата „Чети с мен“

За трета поредна година във Враца се проведе кампанията „Чети с мен“. Проявата се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев“ и Народно читалище „Развитие 1869“ и е  по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Провежда се с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

 

Целите на кампанията са да се привлече общественото внимание върху сериозния проблем свързан с грамотността и четенето, да се съдейства за създаването на позитивно отношение към четенето, да се подкрепи българската литература и българските автори. По традиция от любимите си книги четат популярни личности – общественици, писатели, музиканти, артисти, художници.

Кметът на Община Враца Калин Каменов също се включи в инициативата и прочете на децата българска народна приказка. Творби на български автори прочетоха още зам. областният управител Ирина Иванова, директорът на НУ „Св. Софроний Врачански“ Антоанета Сиракова, учители, артисти и доброволци от Враца.