начало » Новини
14.06.2016
Изложба на учители-творци от Враца гостува в София

Изложба с лично творчество на детски учители от Враца, озаглавена „Продължавай да създаваш красота“, ще бъде открита на 16 юни - четвъртък в зала „Изкуства“ в София. Творбите на талантливите врачански педагози бяха представени за първи път в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, в Синята зала на Младежки дом - Враца. Изложбата предизвика голям интерес сред образователните среди и вече е факт и първата покана за гостуване.

Над 20 са творбите на педагозите, работещи в детски заведения в града, които ще бъдат показани в столичната зала.  В изложбата са включени картини с акварел и маслени бои, пластики, както и поезия и проза. Всеки учител-творец ще бъде представен чрез кратка презентация, ще се посочат целите на изложбата, визията и мисията, която носи експозицията на личното творчество на учителите от Враца.

На официалното откриване на изложбата в София ще присъстват зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева,  представители на район „Студентски“, директори на образователни институции, педагози.