начало » Новини
17.06.2016
Кмет на столичен район бе гост на изложбата на учители-творци от Враца в София

Кмет на столичен район бе гост на изложбата на учители-творци от Враца в София

         На 16-ти юни в зала „Изкуства“, град София се състоя откриване на изложба на картини на детски учители – творци от Враца „Продължавай да създаваш красота“. Проявата бе организирана от Община Враца и издателство „Изкуства“. Сред красотата на картините с акварел и маслени бои, пластики, свое творчество представиха и педагози-автори на стихове и разкази.

        Културната проява бе открита от кметът на район „Студентски“ – Димитър Дилчев. Приветствие от името на кмета на Община Враца Калин Каменов, отправи неговия заместник Петя Долапчиева. Сред присъстващите на изложбата бяха още зам.-кметът на район „Студентски“ Велина Белева-Влахова, началникът на отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ към район „Студентски“ – Ани Тодорова, управителят на издателство „Изкуства“ Цеко Стайков, директори на детски градини от Враца и София, педагози.

 

       Всеки учител-творец бе представен чрез кратка презентация, бяха посочени целите на изложбата, визията и мисията, която носи експозицията на личното творчество на учителите от Враца.
       Зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева подари на кмета на район „Студентски“ и неговия заместник колаж от картините на учителите. Община Враца получи предложение от своите колеги от София за бъдещо сътрудничество в областта на образованието и културата.