начало » Новини
17.06.2016
Зам.-кметът Петя Долапчиева награди участници в 17-та изложба-конкурс „Моето детство-приказно вълшебство“

Зам.-кметът Петя Долапчиева награди участници в 17-та изложба-конкурс „Моето детство-приказно вълшебство“

   Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева присъства на откриването на 17-та Областна изложба-конкурс на деца от предучилищна възраст „Моето детство-приказно вълшебство“, което се проведе пред сградата на Регионалната библиотека в града. Проявата се организира от Регионален инспекторат по образование-Враца /РИО/, съдействието на Община Враца, Регионален комитет на световната организация на предучилищно образование , ОДЗ „Брезичка“, СОУ „Отец Паисий“ и Регионална библиотека „Христо Ботев“. Изложбата се провежда под патронажа на Областния управител Малина Николова. Целта на конкурса е да се популяризират постиженията на децата от предучилищна възраст и на техните учители.

   255 рисунки на 205 деца, от 3 до 7 г., участват тази година в изложбата. Творбите са оценявани от жури в състав: художниците и учители в СОУ „Отец Паисий“ Евгени Генков и Васил Ангелов и от старши експерта по предучилищно възпитание в РИО-Враца Даринка Костадинова.

   15 деца от детските градина на Област Враца и техните учители бяха наградени от зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева, директора на РИО-Враца Галина Евденова и от зам. областния управител Ирина Иванова.

   „Продължавайте да творите, да се усмихвате и да бъдете щастливи. На Вашите учители пожелавам, да продължават да отключват във Вас всички способности, които имате, за да творите красота ежедневно. Щастливо детство, весело лято и много усмивки!“. С тези думи Петя Долапчиева приветства участниците в изложбата-конкурс. 
   Поздрав за всички участници на проявата поднесоха децата от вокално-инструментална формация „Чуруликчета“ към ОДЗ „Брезичка“.