начало » Новини
21.06.2016
Премиерът Бойко Борисов даде положителна оценка на ремонта на бул. „Васил Кънчов”

Премиерът Бойко Борисов даде положителна оценка на ремонта на бул. „Васил Кънчов”

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонта на бул. „Васил Кънчов” във Враца. Той бе лично посрещнат от кмета на Общината Калин Каменов. По време на визитата, премиерът даде положителна оценка на работата над 8-километровата отсечка, която е част от международен път Е-79 и за нея държавата отпусна 6 млн. лв.

Кметът на Общината Калин Каменов благодари на Борисов за подкрепата, която правителството оказва на Враца.  „За Враца тази помощ е безценна, защото без инфраструктура няма как да се развива икономика, а  градът  има нужда от инвеститори”, заяви Калин Каменов.

Във Враца, премиерът Борисов коментира и състоянието на проекта за воден цикъл на града. „Водният цикъл на Враца досега трябваше да е приключил и хората да са забравили за него”, подчерта министър-председателят. Борисов посочи още, че заради безотговорността на някои кметове, през последните години се провалят европейски проекти и това налага да се използва финансов ресурс от държавата.  „Над 130 млн. лв. са парите по проекта за Воден цикъл на Враца. Считам, че и хората накрая си плащат като избират кметове, които не вършат работа. Представяте ли си 130 млн. лв. да Ви даде Европа за водоснабдяване, канализация, улици и Вие да ги върнете като град”, заяви Бойко Борисов. Министър-председателят посочи още, че на места по път Е-79 в Северозапада могат да се изградят трилентови участъци, което ще облекчи трафика в региона.

При посещението си, Борисов получи специален подарък от кмета на Общината и председател на управителния съвет на  ФК „Ботев” Враца – фланелка на футболния тим с номер 13. Директорът на Езикова гимназия „Йоан Екзарх” Валентина Михайлова връчи на Борисов картина с пейзаж на прохода Вратцата. 6-годишният Петър Доков подари на министър-председателя детска играчка – багер, с пожелание той да я предаде на своя внук, а децата на Враца да имат асфалтирани улици.

Заедно с премиера Бойко Борисов, във Враца пристигнаха и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, финансовият министър Владислав Горанов и изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“.