начало » Новини
22.06.2016
Зам.-кметът Петя Долапчиева присъства на откриването на изложбата „Пещерите и ние”

Зам.-кметът Петя Долапчиева присъства на откриването на изложбата „Пещерите и ние”

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева бе официален гост на откриването на фотоизложбата „Пещерите и ние” в Природозащитен център „Натура”.

„За мен е чест да съм тук. Малко хора имат смелостта да отидат там, където стъпват спелеолозите. От тях още по малко притежават усета, да видят тази красота и способността да я документират, за да можем днес да се любуваме на това, което виждат техните очи в тези трудни терени”, заяви в приветствието си зам.-кметът Петя Долапчиева.

Изложбата бе открита от зам.-председателя на Българската федерация по спелеология Алексей Жалов, който благодари на домакините от Община Враца и Природозащитен център „Натура”.

  

Експозицията включва 40 подбрани фотографии от VI-ото издание на международния конкурс „Пещерите и ние”, разкриващи красотата на пещери от 15 държави в целия свят. Сред фотографиите са и тези на победителите в двете категории „Пещерите и ние” и „Подземната красота на пещерите”.

Изложбата е част от събитията по повод X-ия юбилеен Балкански пещерен събор „Враца 2016“ , който ще се проведе от 21-ви до 26-ти юни в местността „Леденика”. Официалното откриване на събора на пещерняците ще се състои на 22 юни от 20.00 часа.