начало » Новини
23.06.2016
Калин Каменов: При олимпизма не е задължително да победиш, а да спортуваш и да се забавляваш

Калин Каменов: При олимпизма не е задължително да победиш, а да спортуваш и да се забавляваш

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри състезанието по стрийтбол, с което бе отбелязан Международния олимпийски ден – 23 юни, в града. „Пожелавам Ви да продължавате да спортувате, независимо, че в нашия град има хора, които упорито пречат това да се случи и съсипват това, което сме направили като спортна инфраструктура. Молбата ми е Вие да го пазите и да помагате да го създаваме отново. При олимпизма не е задължително да победиш, а да спортуваш и да се забавляваш. Затова спортувайте и бъдете здрави!“. С тези думи кметът на Община Враца приветства присъстващите в спортната инициатива.

На събитието присъстваха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева и зам.-председателят на Общински съвет - Враца и председател на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики Ивайло Христов.

 

В турнира по стрийтбол участваха 10 отбора. След оспорвана битка първото място грабна отборът „Тройна Заплаха“, второто място бе за тима „Мездра Стейт Уориърс“ и трети се класираха момчетата от „Светата Троица“. Победителите бяха наградени от кмета на Общината Калин Каменов. След призовите места се наредиха отборите „Таратор“, Тримата Мускетари“, „Комплекса балърс“, „Първична Сила“, „Анти – Конти“. Всички участници в състезанието получиха награди - топки и тениски.

 

Програмата за деня включваше още и свободни срещи по тенис на маса.

Организатори на спортната проява бяха Община Враца, Български олимпийски комитет и Баскетболен клуб „Ботев-2012”.