начало » Новини
01.07.2016
Кметът на Община Враца откри турнир за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016”

Кметът на Община Враца откри турнир за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016”

   Второто издание на турнира за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016” бе официално открито от кмета на Община Враца Калин Каменов. Събитието се провежда от 1 до 3 юли в спортната зала на Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” /ПМГ/ в града.
   В словото си кметът Калин Каменов приветства участниците и гостите на събитието и им пожела да се забавляват и да надграждат уменията си в сферата на високите технологии. „Чрез компютърните игри може да постигнете успехи в ИТ-сферата, но не забравяйте, че освен да играете, трябва да излизате навън и да спортувате”, заяви Калин Каменов. „Надявам се, в тази зала, да има някой, който след време да е създател на бъдеща ИТ-компания”, допълни още кметът на Община Враца.
   Тази година в изданието „LAN Party Vratsa 2016” ще се състезават 30 отбора от цялата страна, които ще премерят сили в три компютърни игри. Полуфиналите на състезанията ще се играят в събота, а в неделя победителите ще бъдат официално наградени.

   Освен предварително записалите се за участие, в „LAN Party Vratsa 2016” могат да се включат и всички жители и гости на града. За целта в залата на ПМГ е обособена свободна зона, където всеки може да се присъедини към събитието като донесе собствен лаптоп.