начало » Новини
20.07.2016
Курбан за здраве събра десетки жители и гости на село Косталево

Курбан за здраве събра десетки жители и гости на село Косталево

„Възпитавайте в своите деца и внуци любов към българските обичаи и традиции, за да ги запазим и да ги почитаме и след 100 години“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов приветства присъстващите на курбана в село Косталево. Той бе даден от кмета на населеното място Любомир Кръстев. На празника, който се проведе в местността Св. Илия в землището на селото, където преди години бе открит и параклис, носещ името на светеца, присъстваха още областният управител Малина Николова, заместникът й Мирослав Комитски, зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, кметове на населени места и др.

  

Водосвет за здраве отслужи отец Владимир, а женската певческа група „Росна китка“ към НЧ „Отец Паисий-1926“ , с. Косталево изпълни букет от народни песни. В празничната програма, за доброто настроение на присъстващите, се включи и духов оркестър „Огоста“.

Традиция е на 20 юли, когато се почита Св. Пророк Илия, село Косталево да прави курбан за здраве на всички жители на населеното място, за благополучие и плодородие. И тази година над 200 бяха присъстващите на празника.