Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.08.2016
Община Враца със строги мерки към безстопанствените коне

Община Враца със строги мерки към безстопанствените коне

Община Враца започна стриктно и безкомпромисно спазване на Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото.

Първата акцията по стартиралите мерки бе в сряда вечерта. При извършената проверка, с участието на зам.-кмета на Община Враца Мария Попова, ръководителя на звено „Инспекторат“ Галя Цветанова и директора на Дирекция „Строителство и инфраструктура“ Нина Калеева, в района на магазин Кауфланд, са забелязани два коня без надзор.

Веднага на място, за оказване на съдействие при издирване и установяване собственика на животните, са извикани представители на полицията и ловецът на коне, който бе назначен от Община Враца за залавяне на свободно пуснатите животни в града.

 

Стопанинът на конете е открит и предупреден, чрез констативен протокол, да не оставя животните без надзор на територията на града. При следващо нарушение, извършителят ще бъде глобен, а безстопанствените коне-конфискувани.

През месец март, след получени множество сигнали от граждани, лично кметът на Община Враца Калин Каменов извърши проверки, в района на бившия завод „Химко" и около хипермаркет на бул. „Крайречен", където бяха забелязани безстопанствени коне. Каменов се срещна тогава със собствениците на животни от кварталите „Младост“ и „Медковец“ и ги предупреди лично, че порочната практика ще се прекрати, тъй като конете застрашават живота на хората, създавайки предпоставки за възникване на катастрофи.

Проверките за безстопанствени коне във Враца продължават.

#
# # # #