Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.08.2016
Откриват автобусна линия до стадион „Христо Ботев“

Откриват автобусна линия до стадион „Христо Ботев“

От 15.08.2016 г. Община Враца разкрива нова линия за градски транспорт. Повод за въвеждането на автобусния маршрут е първият домакински мач на ПОФК Ботев /Враца/ за сезон 2016/2017 в професионалния футбол.

Новата линия ще бъде с начална спирка бл. 26 в ж.к. „Дъбника“ и крайна - стадион „Христо Ботев“. Първият автобус до стадиона ще тръгне от бл. 26 в ж.к. „Дъбника“ в 17.00 ч., а следващият в 17.15 ч. В обратна посока, часовете на тръгване ще бъдат – 15 мин. след края на спортното събитие. Маршрутът e по тролейбусна линия №4 до кръстовището на бул. „Демокрация“ и бул. „Екзарх Йосиф“, откъдето ще продължи до стадиона. Цената на билета е 0.60 лв.

Новата линия ще се обслужва от автобуси на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД. Маршрутът ще функционира само при спортни и други мероприятия, провеждащи се в Спортен комплекс „Христо Ботев“. Основна цел за разкриването му е да осигури удобство на гражданите, като създаде възможност за директна връзка на най-големия жилищен комплекс със стадион „Христо Ботев“.

Новата автобусна линия ще носи наименованието №4С. С пуска на маршрута Общинска администрация - Враца за пръв път осигурява градски транспорт до спортния комплекс и стадион „Христо Ботев“.

На 15 август в 18.00 часа отборът на Ботев /Враца/ ще  посрещне тима на Банско.

#
# # # #