Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.08.2016
Стартира санирането на първия блок във Враца

Стартира санирането на първия блок във Враца

С водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Траянополски епископ Киприян, във Враца бе дадено началото на дейностите по санирането на многофамилни жилищни сгради  в града. Първият блок, в който ще започнат строително - ремонтните дейности се намира на ул. „Иванка Ботева“ № 9.

            На официалното откриване присъстваха зам.-кметът на Община Враца Мария Попова, областният управител Малина Николова, управителят на фирмата, спечелила обществената поръчка за изпълнител на обекта „Билдинг Груп“ ЕООД Ангел Вълчев и живеещи в кооперацията.

„За мен е чест да присъствам и да открия официално стартирането на дейностите по обновяването на многофамилни жилищни сгради Враца. И нека с божията благословия така успешно да продължава Националната програма във Враца“, каза при откриването зам.-кметът Мария Попова.

Управителят на фирмата изпълнител Ангел Вълчев заяви, че започват първо с покрива на сградата и след това ще продължат с другите строително-монтажни работи по обновяването на обекта.

„Действията, свързани с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“ са общи между Областна администрация - Враца и Община Враца. Извървяхме един дълъг път на съгласуване на цялата документация. Днес, имаме щастието да открием първия блок, който ще бъде саниран във Враца. Надявам се, това да е началото на обновяването на всички жилищни сгради, които са подали заявка за модернизиране и въвеждане на енергоефективни мерки. Пожелавам на собствениците, в края на процеса да получат едни по-скъпи и по-уютни жилища и да се чувстват наистина по-добре“, допълни областният управител Малина Николова.

„Дълго чакане, но хубавото дойде. От 2012 г. се опитваме да санираме блока. С помощта на министерството и на Общината успяхме да доведем започнатото до край“, каза председателят на Сдружението на собствениците на ул. „Иванка Ботева“ №9 Петкана Кандова.

Блокът на ул. „Иванка Ботева“ №9 е одобрен за саниране по програма „Обновяване на българските домове 2007-2013 г.“ и ще бъде финансиран чрез „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Стойността на договора е 97 797.57 лв. без ДДС или 113 757.09 с ДДС.

В края на седмицата ще бъде даден старт на строително-ремонтни дейности и на втори блок във Враца, който ще бъде саниран. Той се намира на ул. „Любен „Каравелов“ №1.

#
# # # #