начало » Новини
14.09.2016
Кметът на Община Враца Калин Каменов връчи грамоти на 30 деца, завършили Лятно училище

Кметът на Община Враца Калин Каменов връчи грамоти на 30 деца, завършили Лятно училище

С тържество, в Общностния център във Враца бе закрито Лятно училище I, което се реализира по проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Тази година Лятното училище бе посещавано от 30 деца. На празника присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, зам.-кметът Петя Долапчиева, областния управител Малина Николова, представители на Регионалното управление по образование в града, както и на Световната банка, които са на работно посещение в града.

„Искам да Ви кажа нещо много важно - подкрепяйте децата, защото ключът към техния успех е образованието. Ако не завършат училище ги обричате да страдат цял живот. Бъдете здрави и ги подкрепяйте винаги“. С тези думи кметът Калин Каменов се обърна към родители, баби, дядовци и децата, които посещават Общностния център и са се включили в Лятното училище. Чрез него малчуганите имат възможност да доразвият или съхранят придобитите когнитивни и социални умения, преди да постъпят в училище.  Основните дейности на училището целят преодоляване на затруднения в изучаването на български език, по-успешно адаптиране към училищната среда и мотивиране на родителите, децата им да имат равен старт при постъпване в учебно заведение.

 

За успешното завършване, децата получиха грамоти от кмета на Община Враца Калин Каменов и от областния управител Малина Николова, както и подаръци и лакомства от екипа на Общностния център.