начало » Новини
15.09.2016
Официално бе открито 128-то издание на Врачанския есенен панаир

Официално бе открито 128-то издание на Врачанския есенен панаир

Кметът на Община Враца Калин Каменов официално откри 128-то издание на врачанския есенен панаир. Събитието привлече стотици жители и гости на града, които се насладиха на богата културна програма. На откриването присъстваха още зам.-кметовете на Община Враца Петя Долапчиева и Мария Попова, председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов, общински съветници.

 „Нашата родина е претърпявала много трудности, но онова, което ни е запазило като народ са обичаите и занаятите. Затова, тази есен, откриваме врачанския панаир с акцент към миналото, към културата и изконните български традиции. Радостен съм, че много от Вас обръщат внимание на продукцията на местните производители. Благодарение на сръчните ръце на тези майстори ние запазваме народното богатство, затова ги подкрепяйте и насърчавайте“, заяви в приветствието си кметът Калин Каменов.

 „Пожелавам Ви да се забавлявайте и да изпитате истинско удоволствие от 128-ото издание на врачанския есенен панаир“, каза още Каменов.

В словото си кметът на града призова врачани да подкрепят благотворителната инициатива за събиране на средства за ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Христо Ботев“. „Аз самият ще участвам активно в тази кампания и ще даря част от своята заплата“, заяви Калин Каменов. На територията на панаира са поставени кутии за дарения, в които всеки може да даде своята лепта.

 

Културната програма започна с изпълнение на „Мизийска сюита“ от Танцов състав „Хемус“ при Община Враца и „Песен за Враца“ от Юри Крумов. Кулминацията на вечерта бе концертът на Валя Балканска. Голямата народна певица бе аплодирана бурно и повече от час и половина радва гостите на панаира.

  

Всяка вечер на откритата сцена ще се изявят изпълнители от Враца и региона, а до нея, преди концертите, ще бъдат представяни кулинарни изложби на традиционни врачански ястия, приготвени от самодейците от читалищата на Община Враца.