начало » Новини
15.09.2016
Калин Каменов: Най-доброто училище е това, в което учителите обичат децата като свои

Калин Каменов: Най-доброто училище е това, в което учителите обичат децата като свои

С изпълнение на химна на Република България и посрещане на националния флаг започна новата учебна година във всички училища в Община Враца. По повод първия учебен ден, лично кметът на Общината Калин Каменов приветства учениците в СУ „Васил Кънчов“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ПТГ „Н.Й.Вапцаров“.

„Уважаеми учители, обичайте и се грижете за учениците, защото най-доброто училище е това, в което учителите обичат децата като свои. Скъпи ученици, ценете своите учители и никога не забравяйте, че знанието е ключът към успеха“, заяви в словото си кметът на Община Враца.

  

Калин Каменов прекрачи училищния праг заедно с първокласниците в СУ „Васил Къчнов“. „Бъдете ученолюбиви и никога не спирайте да задавате въпроси“, приветства най-малките ученици на средното школо кметът на Враца. Първокласниците в учебното заведение получиха от Калин Каменов специален подарък - българския трикольор.

 

            По традиция, на 14 септември в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бяха наградени най-изявените възпитаници на гимназията. С почетен плакет, кметът на Община Враца Калин Каменов отличи седмокласника Георги Игнатов, който е златен медалист от Международната азиатско-сингапурска олимпиада по математика.

            С пожелание за много успехи, зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева поздрави учители и ученици, по повод  откриването на учебната 2016/2017 г. в НУ „Иван Вазов“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“.

Зам.-кметът на Общината Мария Попова бе почетен гост на тържеството в НУ „Иванчо Младенов“ в града. По повод празничния ден, тя отправи пожелания за здраве, благополучие и успехи през новата учебна година.

Тази година броят на първокласниците в Община Враца е 626 ученика.