начало » Новини
19.09.2016
Кметът на Община Враца награди победителите в „Активна събота“

Кметът на Община Враца награди победителите в „Активна събота“

  Кметът на Община Враца Калин Каменов връчи наградите на победителите в спортната проява „Активна събота“. Мероприятието,  организирано от Младежки център – Враца, е част от платформата „Wake Your Body“, координирана в България от Сдружение „БГ Бъди Активен“.
   Калин Каменов, заедно с председателя на Постоянната комисия по спорт, туризъм, младежки политики към Общински съвет – Враца Ивайло Христов връчиха наградите на победителите в турнирите по стрийт баскетбол, щафета с препятствия и дърпане на въже.

 

 

   Спортната инициатива „Активна събота“ се състоя днес /17.09.2016 г. - събота/ на площад „Христо Ботев“ във Враца. Освен провеждане на отборните състезания, бяха включени игри и предизвикателства, сред които скачане с чували, скачане на въже, гимнастика, трикове с футболна топка, прескачане на гуми, ходи високо „Мисия токчета“, тренировка с фитнес ластици и танци /афротанци, зумба и право хоро/.

  Основна цел на спортната инициатива е да повиши физическата активност на хора от всички възрасти и да популяризира спортните занимания като средство за здравословен и пълноценен начин на живот.