Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.09.2016
По повод Световния ден на туризма се организира поход до екопътека „Боров камък“

   Община Враца, Общинско предприятие „Спорт и туризъм“, Дирекция на ПП „Врачански Балкан”, Природозащитен център „Натура“ и Младежки център организират на 27 септември – вторник поход по Врачанската екопътека „Боров камък”. Поканени са всички любители на туризма, приключенията и красивия Врачански Балкан, а поводът е Световният ден на туризма, който през 2016 г. ще премине през мотото „Туризъм за всички”.
   
   Сборният пункт на старта на похода е Природозащитен център „Натура”, а часът на тръгване – 09.00 ч. Преходът е с продължителност около 6 часа с предвиден 1 час за обяд и почивка. Маршрутът започва от края на с. Згориград и следва каньона на р. Лева. По дървени мостове, множество стълби и парапети, построени от двете страни на реката се стига до водопад Боров камък, който е с височина 63 м. Над водопада е изградена обзорна площадка сред красива поляна с дървен заслон и барбекю.
   
   Организаторите осигуряват квалифициран водач-спасител, както и напомнят какво трябва да вземат със себе си участниците в похода:
• Туристически обувки/маратонки;
• Дълъг панталон и удобни за ходене дрехи;
• Дъждобран;
• Суха храна за обяд и вода;
Туристи с неподходящо облекло (къси панталони и чехли) ще бъдат връщани!
   
  Също така е важно да се знае, че преходите не са подходящи за малки деца (под 7-8 година възраст). Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурността на участниците. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания.

#
# # # #