Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.09.2016
Дейностите по саниране на първите два блока във Враца се изпълняват в срок

Дейностите по саниране на първите два блока във Враца се изпълняват в срок

   В срок се изпълняват дейностите по санирането на двата блока във Враца, които се извършват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
   До момента в сградата на ул. „Иванка Ботева“, от която официално бе даден старт на Националната програма във Враца, са извършени редица строително-монтажни работи-подменена е изцяло покривната конструкция, поставена е външна топлоизолация, подменена е дограмата, монтирани са слънчевите колектори. Дейностите, които трябва да се довършат са вътрешни и в двора на сградата. От фирмата-изпълнител на обекта „Билдинг груп“ уточняват, че блокът ще бъде завършен в рамките на договора-50 дни. Стойност на договора, за сградата на ул. „Иванка Ботева“, е на стойност 97 797 лв. без ДДС или 113 757 с ДДС.
   Вторият блок, по който се извършват дейности по Националната програма за енергийна ефективност във Враца е на ул. „Любен Каравелов“. Изпълнител на обекта е „ИВАНОВ – 53“ ЕООД. Срокът за изпълнение на предвидените в проекта строително-монтажни работи е 85 календарни дни. Общата стойност на договора е в размер на 191 007 лв. без включен ДДС или  229 208 лв. с ДДС.
   До момента на сградата на ул. „Любен Каравелов“ е извършена 60 % от топлоизолацията, работи се по покрива, както и по вътрешната част на блока. От строителната фирма са категорични, че срокът за завършване на обекта ще бъде изпълнен.
   И двата блока, на улиците „Иванка Ботева“ и „Любен Каравелов“ във Враца, са одобрен за саниране по програма „Обновяване на българските домове 2007-2013 г.“ и се  финансират чрез „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“.

   В Община Враца до момента са регистрирани 83 Сдружения на собственици. Сключените договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради между Сдружения на собственици и Общината са 33 и от експертите на администрацията се обработват документите на още 20 блока и жилищни сгради в града. В Община Враца се приемат документи и на по-малки многофамилни жилищни сгради – част от втория етап на Програмата, в който се включени минимум от 6 до 36 самостоятелни обекта, като вече са подписани 5 броя договора.
   Общинска администрация Враца е подготвила и предоставя необходимите комплекти документи за кандидатстване по Програмата, като всеки заинтересован може да получи повече информация в стая 34, както и да позвъни на телефона на консултанта по Програмата Антоанета Робева - 0887 900 359. Продължава да е в ход и информационната кампания на Община Враца, чрез която експертите на администрацията се срещат с жителите на града, на която разясняват Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Информация за Програмата може да се намери и на страницата във фейсбук „Национална програма за енергийна ефективност, Враца“.

#
# # # #