Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.09.2016
Кметът на Община Враца посрещна гости от четири държави

Кметът на Община Враца посрещна гости от четири държави

Координатори и участници от четири държави бяха приети от кмета на Община Враца Калин Каменов. Заедно с НУ „Св. Софроний Врачански“ – Враца, гостите от Полша, Франция, Италия и Португалия са партньори по проект „Истории, скрити в тайнствените скали“.

По време на визитата, Калин Каменов представи  природните и културни дадености на града. „Изключително съм щастлив, че тема на посещение са скалите, нещо, с което жителите на Враца се гордеят. Радвам се, че в рамките на проекта участниците ще имат възможността да видят уникалните природни дадености на Враца. Дори емблемата на нашия град е свързана със скалите, от там идва и името Враца“, заяви в приветствието си кметът Калин Каменов.

Проект „Истории, скрити в тайнствените скали“ бе представен от директора на НУ „Св. Софроний Врачански“ Антоанета Сиракова. Той обхваща ученици на възраст от 7-12 години, учители и директори. Сред основните цели на проекта са повишаване мотивацията на учениците за изучаване на чужди езици, развиване на умение за директна комуникация с техни връстници и преподаватели от партньорските училища, както и увеличаване на интереса и знанията на децата за планетата Земя и нейното опазване.

Сред крайните резултати от проекта са колекция от минерали и скали, албум, документиращ работата на ученици и преподаватели, съставени план-конспекти на учебни уроци  и др.

 

В края на срещата кметът на Община Враца Калин Каменов връчи на координаторите и участниците в проекта сертификати и подари на гостите книга със стихотворения на Христо Ботев.

 

#
# # # #