Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.09.2016
Калин Каменов откри Младежка трудова борса във Враца

Калин Каменов откри Младежка трудова борса във Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов даде официално начало на Младежка трудова борса в града. Форумът е организиран от Агенция по заетостта и Дирекция „Бюро по труда“ – Враца и е насочен към безработни лица до 29-годишна възраст.

В приветствието си Калин Каменов пожела успех на срещата и изрази надежда, че много младежи ще имат възможността да намерят постоянна работа. „Един от сериозните проблеми сред младите хора, е липсата на реални очаквания към първата работа“, добави кметът на Община Враца.

В словото си, Калин Каменов допълни, че минус за младите е липсата на висше образование и стремеж към допълнителни преквалификации. „Има две висши учебни заведения във Враца, които дават шанс за дипломиране на специалисти в различни професионални направления. Възползвайте се от възможността да получите висше образование във Враца“, заяви Калин Каменов. Той поясни, че Община Враца всяка година дава шанс за работа на млади хора. „Убеден съм, че благодарение на Бюрото по труда и представителите на бизнеса, които присъстват тук днес, много от вас ще получат такъв шанс“, поясни още Калин Каменов.

 

Регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ – Враца безработни лица до 29-годишна възраст са 410. „Усилията ни са насочени към намаляване на тази статистика. Искам всички вие да потърсите най-подходящото за вас работно място“, заяви директорът на институцията в града Маргарита Ангелова и призова младите хора да бъдат активни в своята презентация пред представители на бизнеса.

Гости на трудовата борса в града, която се проведе в салона на Младежки дом във Враца бяха още представители на Областна администрация.

#
# # # #