начало » Новини
03.10.2016
Калин Каменов бе гост на откриването на новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца

Калин Каменов бе гост на откриването на новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца

   С посрещане знамето и националния химн  започна церемонията по тържественото откриване на новата академична година във врачанския филиал на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. 
  „Вие имате огромната задача и отговорност да възпитавате децата, които са бъдещото поколение на България и трябва да направите така, да се гордеете с тях.  Бъдете здрави, старателни и не се отказвайте при трудности. Те не трябва да ви демотивират, а да ви нахъсват! На добър час!“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов приветства присъстващите студенти, преподаватели, родители и гости на откриването на академичната година 2016/2017 във филиала на Великотърновския университет във Враца.
  Сред официалните лица на церемонията бяха също представители на Областна администрация, Регионален инспекторат по образование, директори на учебни и детски заведения. Водосвет за здраве и успешна академична година отслужи отец Димитър Митов.

  В момента във Филиала се обучават около 500 студенти в осем специалности: „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Предучилищна педагогика (с английски или френски език)“, „Начална училищна педагогика  (с английски или френски език)“, „Социална педагогика“, „Български език и история“, „История и география“, „Български език и география“, „История и философия“.  Те завършват с образователно-квалификационна степен „бакалавър” след 4-годишен курс на обучение и могат да продължат образованието си в магистърски програми на ВТУ и на други ВУЗ-ове в страната. Тази година първокурсниците във Филиала са над 130.