начало » Новини
06.10.2016
Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителите в Ученически игри 2015/2016 г.

Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителите в Ученически игри 2015/2016 г.

На официална церемония кметът на Община Враца Калин Каменов награди участниците в Ученически игри сезон 2015/2016 г.

Отборите се състезаваха в осем вида спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат, разделени в три възрастови групи.

В крайното комплексно класиране първото място бе за СОУ „Христо Ботев“ – Враца със 198 точки. Второто място бе за ППМГ „Акад. Иван Ценов“ със 140 точки, завоювани в спортните дисциплини от отборите на гимназията. С общ сбор от 88 точки, на трето място се нареди СОУ „Васил Кънчов“.

Ученическите игри са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на дееспособността на учениците в областта на спорта. Право на участие имат всички ученици, които са дневна форма на обучение и отговарят на възрастта, с изключение на възпитаниците на спортните училища в цялата страна.

От началото на тази седмица стартираха състезанията по футбол от общинския етап на Ученически игри сезон 2016/2017. Отборите са разделени в три възрастови групи - V - VII клас, като тук са включват 7 отбора, VIII – X клас с 6 тима и в групата XI – XII клас участват отбори от 9 училища от града. Местата, където се провеждат футболните срещи са тренировъчните игрища на Спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца. Началните часове на състезанията са: 10.30 ч., 13.30 ч. и 15.30 ч.