начало » Новини
10.10.2016
Община Враца се включва в Световния ден на ходенето

Световен ден на ходенето е Национална проява, която се провежда за 24-ти пореден път в цялата страна през месец октомври. По традиция Община Враца се включва в проявата активно, като броя на участниците достига 400-500 при хубаво време.

През тази година събитието във Враца ще се проведе на 22.10.2016 г., като маршрутът, по който ще преминат участниците е: сградата на Община Враца, площад „Христо Ботев”, пресичане на бул. „Втори юни” /посока „Хижата”/, новата велоалея, слизане към пътното платно по поречието на река Лева, сграда на „Гражданска защита”, Природозащитен център „Натура”, „Червения площад”, пресичане на бул. „Втори юни”, Регионален исторически музей, Куртпашовата кула, площад „Христо Ботев” и финалът е пред Община Враца.

В средата на трасето, всеки участник ще получи талон с номер, който ще пусне в урна на финала. Следва теглене на печелившите номера на лотариен принцип. Наградите са осигурени от БАСВ /Българска асоциация спорт за всички/ и Община Враца.

Целта на мероприятието е популяризиране на здравословния начин на живот, чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето.