начало » Новини
14.10.2016
Кметът на Община Враца Калин Каменов откри обновения двор на Детска градина „Българче“

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри обновения двор на Детска градина „Българче“

Кметът на Община Враца Калин Каменов преряза лентата  на обновения двор за игра в Детска градина „Българче“ в града. Начало на тържествената церемония бе дадено с наричане, с което в миналото старите майстори благославяли градежите на българските къщи.

В словото си Калин Каменов изрази задоволство от откриването на новите съоръжения за игра и поздрави колектива на детското заведение, родителите и децата. „До края на мандата, екипът на Общинска администрация ще направи всичко възможно да обнови голяма част от детските заведения“, заяви кметът на Община Враца и поясни, че в инвестиционната програма за 2017 г. е предвиден ремонт на още детски заведения.

В момента Община Враца, съвместно с норвежката Асоциация „Норск Енерджи“, реализира проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в две детски градини в града – „Детски свят“ и „Звънче“. „Нашият ангажимент към децата ще продължи“, допълни кметът Калин Каменов и призова гражданите да пазят изграденото.

Приветствие към всички гости отправи и директорът на Детска градина „Българче“ Калина Дуранкева. Официален гост на тържеството по случай откриването бе и зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева.

Дейностите по обновяване на двора в детското заведение са извършени с финансиране по проект „Красива България” 2016 на Министерство на труда и социалната политика. Изпълнена е вертикална планировка и благоустрояване на дворното пространство. Оформени са четири детски площадки с комбинирани съоръжения и ударопоглъщаща настилка, алеи и тревна площ.

Стойността на проекта е 70 444 лв., от които – 29 960 лв. безвъзмездната финансова помощ и 40 484 лв. – съфинансиране от Община Враца. Изпълнител на обекта е фирма „Пътремонт” ЕООД, с управител Тодор Кунов. Проектът стартира на 28.06.2016г. и приключи 15 дни предсрочно.