начало » Новини
17.10.2016
Кметът на Община Враца Калин Каменов откри сграда за обществено ползване в село Власатица

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри сграда за обществено ползване в село Власатица

В деня на големия християнски празник Петковден, на тържествена церемония бе официално открита нова сграда за обществено ползване в село Власатица. Кметът на Община Враца Калин Каменов лично връчи удостоверението за въвеждане на строежа в експлоатация, на кмета на селото Петър Атанасов.

 „В днешния празничен ден искам да ви пожелая да бъдете здрави, да празнувате рождени и имени дни в тази прекрасна сграда, да правите събития от местния фолклор“, заяви в приветствието си Калин Каменов. В словото си той поздрави жителите на Власатица и им пожела много радостни поводи, които да ги събират в сградата.

„Преди дни открихме спортни площадки в селата Паволче и Косталево, днес откриваме сграда за обществено ползване във Власатица. Убеден съм, че следващата година в още няколко села на територията на община Враца ще успеем да открием нови обекти. Пазете ги и се грижете за тях, защото те са за вас“, добави кметът Калин Каменов.

            Новата сграда в село Власатица е с разгърната площ от 115 кв. м. В нея ще се помещават зала - клуб, здравна служба, както и ще се осигури приемна за срещи със служители на МВР. За изграждането на строителния обект Община Враца отпусна средства в размер на 112 288, 00 лв. с ДДС.

След прерязването на лентата на новата сграда, в село Власатица бе открита и паметна плоча в чест на 100-годишнината от Добричката епопея, в която са загинали жители от населеното място.