начало » Новини
17.10.2016
Във Враца бе официално открит първият саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“

Във Враца бе официално открит първият саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“

С водосвет, във Враца бе официално открит първият саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“/НПЕЕМЖС/. Сградата се намира на ул. „Иванка Ботева“ №9 и e одобрена за саниране по програма „Обновяване на българските домове 2007-2013 г.“, като дейностите са финансирани чрез НПЕЕМЖС. Отпуснатите средства за обекта са в размер на 97 797 лв.

Лентата бе прерязана от кмета на Община Враца Калин Каменов, управителя на сдружението на собствениците Петкана Кандова и Цветелина Димова – живуща в блока. „Поздравявам ви за вашата инициативност, тя беше двигателят за много други хора във Враца да тръгнат към това да санират жилищата си по Националната програма“. С тези думи кметът на Общината приветства присъстващите на откриването. Той добави още, че над 100 е броят на регистрираните сдружения на собственици по програмата във Враца. „Това нарежда града ни сред един от първите в страната по брой на регистрирани сдружения. Надявам се, скоро и други кооперации да вземат пример от вас, като се възползват от Националната програма, защото и през следващата година тя ще осигури 100-процентно финансиране за обновяване на жилищни сгради“, допълни Калин Каменов.

Управителят на сдружението на собствениците, на ул.  „Иванка Ботева“ №9 Петкана Кандова благодари на Община Враца и на фирмата, изпълнила ремонтните дейности „Билдинг груп“ ЕООД. „Бъдете търпеливи, сигурни и чакайте хубавото ще се случи и при вас“, заяви Петкана Кандова.

Официални гости на откриването бяха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов, председателят на Общински съвет Румен Антов и управителят на фирмата – изпълнител на обекта Ангел Вълчев.

От сградата на ул. „Иванка Ботева“ №9, на 16 август т.г. бе даден официален старт на Националната програма във Враца.